Saturday 7 November 2009

Kolisin

Olen nüüd ratastel. Kahel rattal täpsemalt ;) Rattaga sõita on mõnus... Eestis võiks samasugused tingimused selleks tekitada, tõesti!

Sain päris head infot elukoha rentimise koha pealt. Esimene koht kus ma õnne proovin, on AKU Aalborg, ehk noortele mõeldud kinnisvarabüroo. Järjekorrad on tihtilugu pikad, kuid kuna ma olen sisuliselt kodutu, siis pannakse mind nimekirjas teistest ette. Esmaspäeval lähen sinna.

Neljapäeval ülikoolis avastasin möödaminnes "neljapäevapeo", ehk klubi, kus on neljapäeviti avatud uste päev. Ülejäänud päevadel on sissepääs ainult liikmetele. Seda klubi korraldavad tudengid ning õhkkond on väga vaba. Müüakse õlut, ka vaadiõlut. Väga odavalt. Valik on meeletu. On tasuta piljard ja lauajalgpall. Hunnik lauamänge. Hunnik töökorras nostalgilisi mänguvahendeid: commodore 64, nitendo, PS2, amiga, sega jne. Tagaruumis on kino ning projektoriga ühendatud Wii, Xbox ja PS3. Inimesed seal olid jällegi väga sõbralikud ja asjalikud. Ühiseid jututeemasid jagub. Järgmisel neljapäeval kavatsen liikmeks astuda. Mõned seal tehtud pildid siin.

Eile sain esimest korda kokku oma juhendajaga. Täitsa tore prantsuse päritolu mees on. Rääkisime veidi administratiivsetest probleemidest ja lõputöö tegemise metoodikatest. Esmaspäeval on konkreetsem koosolek projekti teemadel.

Samuti sain kokku kahe prantsuse tudengiga, kellega ma hakkan lõputöö alal koostööd tegema. Kõigepealt kokkasid nad koos ameerika tšikiga ülimaitsva lõunasöögi (pasta taanipärase spinati-kanaliha kastmega). Köök oli kogu maja peale ühine, seega paar inimest oli seal veel. Üks härrasmees näiteks rullis endale parajasti mõnusat suitsetamist. Peale sööki ja muud sai prantslastega nende projektist räägitud. Tüübid on nutid ja tegid mulle oma projekti päris hästi selgeks. Jõudsime selgusele, et viljakas koostöö võib meid kaugele viia. Meie tööd hiljem kombineerides annaks teha kompaktse ja taskukohase seadme, mis aitaks kätetutel inimestel arvutit ja erinevaid automatiseeritud seadmeid (ratastool, tuled, uksed jne.) ainult keele liigutamise abil juhtida.

Käisin kodus, kokkasin võõrustajatele ühe salati, jätsin hüvasti ning läksin kämpusesse üritusele. Esinesid 3 kuulsat taani koomikut. Mina veetsin aega taani noortega tutvust tehes, teed ja kakaojooki juues, lauajalgpalli mängides ja taanikeelseid roppusi õppides ja niisama ringi nuhkides. Jällegi olid korraldajateks tudengid. Näiteks turvad ja baaritöötajad on tudengitest vabatahtlikud. Seega oli pilet ka tasuta ning jookide hinnad suhteliselt madalad.

Peale seda suurt üritust kutsusid taani tudengid oma kolleegiumisse äftekale. Maandusime iraani päritolu kuti korterisse. Ilmus välja kast head taani õlut. Iraanlane võttis välja suure kilekoti soolamata pistaatsiapähkleid.

Viimase asjana eile kolisin esimeste võõrustajate juurest prantuse päritolu Oliviér juurde. Ta õpib akustikat ning töötab helimehena. Tal on hea muusikaline maitse -- sain temalt mõned uued lemmikud: Caravan Palace, Wax Tailor, c2c. Korter on siin suhteliselt väike (1 2). Kui kumbki meist tahab toa ühest otsast teise tahab liikuda, siis teine peab ennast koomale tõmbama.

Täna hommikul käisin kõrval asuvas hoones jõusaalis ja ujumas ja saunas. Ujula jõusaaliga maksab 60EEK/kord. Pärast kokkasin tohutu prae kartulit sibula ja ubade ning salatiga. Käisime ülikoolis ning mängisime lauatennist.

Selle kõigega saigi vastatud Mattiase küsimusele, et mis ma Taanis teen.

No comments: