Tuesday 12 June 2007

Kohanemas

Nonii... tegelikult on Hannoveri linn väga loogiline. V6i oskan mina hästi orienteeruda... igatahes läbi ime ma veel ära eksinud ei ole.

Eile:
T6usin, s6in ühe kiirnuudlikolmiku ning läksin tööle. Hilinesin 15min, aga sellest polnud midagi. Ülemus Henning tegi väikse tuuri teaduskeskuses... näitas meie laboreid ja muud... femtosekundi laserid on siin p6hilised atraktsioonid.


Peale tööd käisin poes ning läksin ühe kaastöötaja ning ta isaga jazzi6htule (venna nimi on Micha ning ta ise mängib trummi). Sinna kohta minek nägi välja nii, et ma vaatasin kaardi pealt välja umbkaudse suuna ning hakkasin tunde järgi k6ndima (ikka paar kilti eemal). 6nneikul kombel j6udsin päris 6igesse kohta välja. Jazz oli natuke igav klassikaline jazz. Ostsin klaasi veini ka. Mingi värvilises pudelis Merlot oli. Hästi ei maitsenud, p6hja ei olnud tahtmist ära juua.
Tagasi läksin täpselt samamoodi tunde järgi, sai isegi natuke lühem tee valitud.

Täna:
Tulin tööle, et kohe varsti ära minna. Läksin linna ratast ostma, pangakontot avama ja mobiili lepingut tegema. Kasutatud rataste ostu kohta paraku ei leidnud, pean asukoha uuesti netist järgi vaatama. Deutsche Pangas panime lihtsalt neljapäevaks aja kinni. Aga seal pangakvartalis märkasin ka SEB panka, seega otsustasin ka sinna arve teha, et oleks vajadusel hea Eesti-Saksa-Eesti ülekandeid teha. Konto sain küll tehtud (letis oli noor ja tore neiu), kuid pean neile viima nädalapäevade jooksul viima oma elukoha sissekirjutuse. Selgus, et seda on vaja ka mobiililepingu s6lmimisel. Oleks ma seda enne teadnud, oleks päris esimestel päevadel ära teinud. Samuti oleks pangas konto tegemisel lihtsustavaks asjaoluks miski tudeerimist t6endav dokument. Tundub, et SEBis piisas vaid ISICust.

Igatahes korterikaaslane valmistab ette juba üürilepingut. Homme on v6imalus minna ka Leonardo kontakti Lisaga rääkima (Leonardo kontor ja ülikool üldse on p6him6tteliselt mu tänava otsas, 150m elukohast). Igatahes elukoha asukoht väga soodne.

Peale linnas asjaajamisi tulin tagasi tööle. Käisin siin dushi all (jah, selline v6imalus täiesti olemas :) ). V6tsin ühe kohvi (siin on automaatne kohvimasin) ning nüüd kirjutan teile raportit.

Kahe tunni pärast hakkavad mu kaastöötajad "Biergarten"is 6lut jooma. Kasutan v6imalust ning ühinen nendega. Aga nüüd v6iks veidi tööasju ka teha.

6 comments:

Anne said...

paistab, et kõik sujub, niimoodi ilusasti saksa moodi. kallid!

Unknown said...

Ma lootsingi, et sul töökohas netivõimalus olemas ja ei pea mööda tänavaid seda otsimas käima. Kas ülikoolis sinu tänaval wifit ei ole?

Saad nüüd Saksa õllekultuuriga sina peale. Mul tuli just meelde, et oktoobris peetakse Saksamaal Oktoberfesti kus lapsed käivad festivalipaigas laadal ja lõbustuspargis ning täiskasvanud joovad õlut. See linn kus mina elasin -Warburg- oli väike ja festival oli väiksemamõõduline, ning sinul on vist samad väljavaated.

siim said...

Tänaval Wifit t6esti ei tahaks kasutama hakata... parem kui saaks ülikooli raamatukogule ligi.

Oktoberfest on jah tulemas... aga karta on, et mul ei ole aega sinna Münhenisse minna ning väga ei p6e ka selle pärast.

Harri said...

Tore lugeda kui asjad edenevad. Said ikka pika lennu! Kas oled ka konkreetse tööülesande saanud või kestab ekskursioon? Panin enda arvutisse Skype sisse, aga mikrofoni veel ei ole. Kirjutada juba saaks. Jõudu!

Katu said...

huviga ootan uusi sissekandeid :p

heikki said...

ja kuidas siis need saksa naised on ka??