Tuesday 2 February 2010

Läbi lume sahiseva

...sõidab Siim ratta seljas.

Soovitan julgelt proovida antud talisporti. 5-10cm lahtise lume sees on täitsa vahva sõita. Eriti vahva on siis kui lumi on kõvadeks ebaühtlasteks vaaludeks sõidetud. Kui antud vaalud läigivad nagu poleeritud klaas, siis eriti vahva ei ole, sest ka 0km/h juures on ratta selga saamisega suuri raskusi.

Lahtise lume sees on kiiresti mõnusam sõita kui aeglaselt. Niikuinii on raske sõtkuda, parem juba kiiresti sõita, et tee lühem tunduks. Kõrgema käiguga on tasakaal ka parem ning saab rohkem driftimisele keskenduda. Rooli eriti keerata ei tohi. Samas on ratas alajuhitav ning sealt tulebki antud "driftimise" fiiling.

Midagi põrutavat viimasel ajal juhtunud pole (ka rattaga kukkumist mitte). Pühapäeval saabus poolakast korterikaaslane. Akna taga elab jänes.

Täna enne trenni otsustasin poes käia. Võtsin 2kg porgandeid, 3kg õunu, 0,5kg leiba ning plaanisin veel võtta paki piima. Aga ennäe imet:

Muidu täiesti normaalne hapupiim, ainult, et tänase kuupäevaga, maksis 31EEK asemel 4,20EEK. Otsustasin, et massi ratta stabiliseerimiseks pole kunagi liiga palju ning ladusin kõik kolm allahinnatut korvi.

Niisiis olid mul kaasas trenniasjad, läpakas seljakotis ning veel 9kg poekaupa. Hapupiimad ja porgandid läksid nööridega seljakotti, ülejäänud tavaar spordikotti.



Trenni jõudsin taas parajasti nii hilja, et olin minuti pealt sulgemisajaks pestud ja riides. Valgujooki ning õunu nautusin seekord jõusaali ees koridoris:


Seejärel tuli ratas taas sõiduvalmis pakkida ning algas 3,5km kodutee seiklus:


Eriti lõbus on lume sees mäest üles sõita. Peale sellist sõitu on keha päris soe ning t-särgi väel õues on tunne nagu oleks kesksuvel lõõmava päikese käes, vaid jahe rannatuul jahutamas keha.

No comments: